NÁVOD – JAK SE SPRÁVNĚ STARAT O CHLEBOVKU

Chlebovka značky Bagydesign je šitý designový látkový pytlík na chleba vyrobený ze 100% přírodních materiálů, kterými jsou len a bavlna.

MATERIÁLY

Chlebovka neobsahuje žádné speciální technologie ani uměle vytvořené materiály či membrány. Péče o Chlebovku vychází pouze z přirozených vlastností přírodních materiálů, které již využívali naši předci. Lněná úterka byla například běžnou součástí téměř každé domácnosti a používala se na balení vlastnoručně upečeného chleba. Dobře tak věděli, že len je prodyšný a současně chrání chleba proti okorání. Zároveň je len přirozeně antibakteriální, takže v Chlebovce nedochází k plesnivění chleba.

Len i bavlnu pro Vás kupujeme pouze od českých a evropských dodavatelů a výrobců. Látky jsou vyrobeny kvalitními postupy a dlouho tak vydrží. Z vlastní zkušenosti i od zákazníků víme, že po 4 letech si Chlebovka zachovává stále svůj tvar, velikost i barvy.

PRANÍ

Frekvence praní je čistě individuální věcí každé rodiny. Rozhodně není nutné prát Chlebovku po každém chlebíku. Záleží na několika faktorech jako například místo uchování chleba, vlhkost v prostoru, drobky z chleba, obalení chleba v mouce apod.

Aby byl výsledný efekt trvanlivosti chleba maximální, doporučujeme umístit chlebovku do dřevěné skříňky. Skříňku pak pravidelně vyvětrejte a jednou za 2 dny chleba v Chlebovce otočte, aby nezůstal ležet na jednom místě. Současně je vhodné používat zatahovací šňůrku proti okorání chleba.

Pokud Vám zůstaly v pytlíku nějaké drobky či mouka, ve které byl chleba obalen, někdy stačí Chlebovku obrátit naruby, vysypat zbytky chleba a místo praní pořádně vyvětrat. Pokud ale chcete mít jistotu, že v Chlebovce nezůstalo nic z předchozího chleba, doporučujeme Chlebovku raději vyprat.

Praní chlebovky je díky kvalitním látkám možné až do 60 stupňů (kromě Chlebovky červené), přičemž si chlebovka zachová svůj tvar i barvy. Nicméně přirozenou vlastností lnu je srážlivost po prvním praní, které vždy doporučujeme po každém nákupu Chlebovky. Len se však srazí maximálně do 3% původního rozměru. Po vytažení Chlebovky z pračky a usušení pak můžete pytlík přežehlit a lehce natáhnout, čímž se vrátí téměř do původní velikosti.

Při praní nedoporučujeme používat aviváž a u červených látek doporučujeme prát Chlebovku pouze do 40 stupňů a s prádlem stejné nebo podobné barvy. Také je možné přidat k prádlu trochu octa, aby barvy zůstaly zachovány.

SUŠENÍ

Chlebovku usušíte ideálně na sluníčku a na vzduchu, lze jí ale sušit i v sušičce. Žehlením se pak Chlebovka opět roztáhne. Žehlení je ideální na střední stupeň.

Přejeme Vám nyní, ať Vám Chlebovka dlouho a dobře slouží a kdybyste potřebovali poradit s její údržbou, prosím kontaktujte nás, rádi Vám na Vaše dotazy odpovíme.

Označeno , , , , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *